אי במטבח, לעבודה, אכילה משותפת או כל שימוש אחר שיעלה על דעתכם, הפך לעיצוב נפוץ ומקובל והוא נמצא בלא מעט מטבחים בארץ ובעולם. צוות חברת גלוסקא מרצפות, המתמחה ביציקות בטון מכל הסוגים, מונה את ששת היתרונות המרכזיים של אי בטון במטבח שלכם.
כל מטבח זקוק למשטח עבודה ולפינת אוכל, שפעמים רבות משמשת גם להכנת שיעורי בית של הילדים ועוד. אי בטון יכול לשמש לכל הפונקציות במקביל, ובשל חוזקו ועמידותו אין חשש שיישבר מעומס יתר או שסירים חמים ישאירו עליו סימנים.
שימוש באי בטון במטבח מאפשר להגדיל את החלל כיוון שהוא מוצב, בדרך כלל, במקום הקיר המחבר את המטבח לסלון, וחלל המטבח נראה גדול הרבה יותר מאשר אם היה הקיר במקומו. מצד שני, הצבת האי מאפשרת את תחימת המרחב בצורה ברורה מספיק, כך שהמטבח מוגדר כמטבח והסלון כסלון, והחלל הפתוח אינו מעורבב לחלוטין מבחינה עיצובית.
כאשר מדובר במטבחים גדולים, קיומו של אי במרכז המטבח מאפשר דווקא להפחית את תחושת הניכור והגודל, ומרכז את כולם יחד, סביב אותו משטח. הדגשת אי במטבח בעזרת צבעים או עיטורים רק מגדילה את המשטח כמוקד משיכה משפחתי מבורך, כל עוד מקפידים, כמובן, על הקו העיצובי של הבית.
כאשר אתם יוצקים אי מבטון במרכז המטבח שלכם, ולא משנה אם תבחרו לעטר אותו במרצפות בעבודת יד, בציורים או בעיטורים דמויי משרביות, אתם יודעים שהאי הזה יעמוד לשירותכם בכל מצב. חוזקו של הבטון מאפשר לו לעמוד איתן בכל מכה ובפני כל נזק אפשרי.
הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת לנו לשחק עם הטקסטורה והצבעים של הבטון בדרכים רבות. ניתן לצבוע את הבטון, להחליק אותו, להטביע בו אריחים מאוירים ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם, כך שהאי ייתן את הטון העיצובי ויהווה את מרכז הפעילות במטבח, כפי שכבר הזכרנו.
הצבת אי במטבח מפנה לכם מקום אחסון רב במקום משטחי העבודה המסורתיים על השיש, אך גם באי עצמו. השטח שמתחת לפני האי יכול לשמש לאחסון מפות, כלי אוכל, סירים, או כל דבר אחר שתחפצו.