שולחן בר למטבח הוא תוספת רצויה ואופנתית בשנים האחרונות, ולא נראה כי הולך להיעלם מהשטח. שולחן בר יכול לשמש כשולחן אוכל אלגנטי או להיות משולב עם אי עבודה המשמש גם לארוחות של בני הבית. כך או כך הוא תופס מקום מכובד ומושך אליו תשומת לב. מומחי חברת גלוסקא, העוסקים ביצירת מרצפות ואריחים בעבודת יד עוד מלפני קום המדינה, מציעים לנו דרך להפוך את שולחן הבר לבלתי נשכח.
עצם העובדה כי יש בביתכם שולחן בר כבר אינה כל כך מיוחדת, כיוון שהמילה אחרונה בתחום עיצוב הפנים בכלל ועיצוב המטבח בפרט היא שילוב שולחן בר במטבח, או כהפרדה בין המטבח לסלון. מלבד המראה המיוחד שלהם, שולחנות בר נותנים ליושבים בהם תחושה שונה, כאילו הם מרחפים מלמעלה, והם תופסים פחות מקום משולחנות אוכל רגילים. אבל איך מעצבים את שולחן הבר כך שיהיה באמת מיוחד ובלתי נשכח?
רוב שולחנות הבר בבתים הפרטיים מעוצבים בצורה מודרנית, במראה חלק, ומשתלבים היטב במראה אסתטי ונקי. אך אם אתם מעוניינים בשולחן בר אחר ובהרגשה חמה יותר בבית, אנו ממליצים לכם להפוך את השולחן לפריט עיצובי לכל דבר ועניין, ולהגדיל את נפחו ונוכחותו בחלל על ידי שילוב אריחים מעוטרים במקומות שונים. לדוגמא: ניתן ליצור את משטח האוכל של השולחן מאריחים מאוירים, בדוגמא אחידה או במראות שונים, ולשלבו עם חלק תחתון מעץ, או לצקת את השולחן מבטון ולצפות אותו באריחים שונים. בשני המקרים מדובר על יצירת אמנות של ממש, שמאירה את הבית בצבעוניות עליזה והופכת את השולחן לבתי שגרתי ובלתי נשכח.
שולחנות בר ניתן למקום בכל מקום בבית, בעצם – כשולחן פינתי לשתייה ולהרגשת באר, בפינת הישיבה בחצר, ועוד. מיקומו של שולחן הבר במטבח הוא יעיל ביותר מבחינת העיצוב, והופך את השולחן למולטי-פונקציונלי. שולחן בר במטבח מתפקד כפריט עיצובי, כשולחן אוכל, כמשטח עבודה וכאמצעי להפרדת המטבח מאזור המגורים. עיטורו באריחים צבעוניים המאוירים בעבודת יד, כאמור, מגדיל את הנפח העיצובי שלו, מעניק לשולחן מראה מפוסל והופך את ביתכם לבלתי נשכח.